Стефановић: Кодекс оруђе за ућуткивање опозиције

Демократска странка страхује да ће кодекс понашања посланика бити инструмент за ућуткивање опозиције, изјавио је шеф посланичке групе те странке Борислав Стефановић.

Стефановић је изјавио да је, према информацијама којима располаже та странка, предлог кодекса конципиран тако да његова последица неће бити да се скупштина додатно упристоји, те да се посланици понашају по правилима лепог понашања и цивилизованог односа према институцији, већ ће његова намена бити гушење слободе речи и критике, преноси Танјуг.

Према његовим речима, у кодексу ће бити садржана правила општег карактера, што ће у пракси довести до тога да владајућа већина сваку критику коју износи опозиција може да протумачи као увреду.

"Степен резистентности СНС на критику је толико ниско постављен да се бојим да је ово само оруђе за ућуткивање ионако малобројне опозиције у Србији", казао је Стефановић.

Једини начин да кодекс понашања посланика буде сврсисходан и добије општу подршку, према Стефановићевим речима, јесте да садржи списак недозвољених, неприхватљивих, бахатих и примитивних израза који не смеју да се употребљавају у парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара