Читај ми!

ДСС: Влада да јасно каже немачке услове

Демократска странка Србије је саопштила да Влада Србије треба отворено да каже шта све подразумева безброј пута поновљена фраза да "Немачка подржава европски пут Србије" и да јасно каже да то подразумева признавање независности Косова и потпуну усклађеност спољне политике Србије са политиком ЕУ.

У саопштењу Демократске странке Србије наводи се да је потребно да се грађани Србије о томе изјасне и да данас владајуће евроунијатске странке или одступе са власти или обезбеде легитимитет политици коју воде, преноси Фонет.

"Услови Немачке, тиме и ЕУ, потпуно су јасни. После Андреаса Шокенхофа, посланика Хришћанско-демократске уније и Меркелиног поштара, који је у неколико наврата Београду већ уручивао захтеве Немачке, истоветне је поновио и Дитмар Нитан, посланик Социјалдемократске партије. Разлика је само у роковима који се Србији постављају", указује ДСС.

Цитирајући речи Дитмара Нитана – "ко год за пет или шест година буде владао у Београду биће стављен пред неминовност да је чланство у ЕУ могуће само уз признавање Косова", ДСС наглашава да порука премијера Александра Вучић из Берлина, представљена као добра вест, да "Немачка планира да до краја године одобри Србији 140 милиона евра", није најважнија коју су грађани Србије очекивали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се