Читај ми!

Живковић: Кодекс за затварање уста опозицији

Лидер Нове странке и народни посланик Зоран Живковић каже да циљ предложеног етичког кодекса није увођење реда у Парламенту већ затварање уста малобројној опозицији.

Зоран Живковић каже да правила лепог понашања данас уређују они који су председавајуће гађали ципелом и поливали водом, јавља Танјуг.

"Тако да нема потребе да они доносе етички кодекс већ је потребно да промене свој начин понашања", истакао је Живковић.

Коментаришући предложени кодекс, лидер Нове странке је навео да у самом тексту има много непознаница и произвољности које имају за циљ да парламентарној већини дају механизам за ућуткивање опозиције.

На питање да прокоментарише наводе да ће, према предложеном кодексу, посланици који прекрше правила лепог понашања платити казну у висини три своје плате, Живковић је рекао да нема проблем са новчаним казнама, али је поставио питање основа за плаћање казне, јер би то требало да буду уређено законом, а не кодексом.

"Ако посланик ради нешто што је прекршај или кривично дело, онда ће он одговарати за то пред редовним судовима, а ако ради нешто што није прекршај или кривично дело већ нешто што је непристојно онда ће бити кажњени на следећим изборима", прокоментарисао је Живковић.

Живковић каже и да је бесмислено да "екипа из СНС-а која се до јуче изувала у Парламенту, гађала ципелом председавајућег и поливала водом" сада уређује правила лепог понашања.

Оцењује и да је атмосфера у Скупштини Србије у претходном периоду била "као у владајућој странци".

"Ово је влада на нервној бази. Ако је председник Владе нерасположен, онда су сви нерасположени, ако је еуфоричан, онда су сви еуфорични, а ако је агресиван, онда се та агресија према опозицији повећава", закључио је Живковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се