Читај ми!

Србија и РС заједно против тероризма

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио у Бањалуци да полиција жели да грађанима Србије и Српске гарантује безбедност и у борби против тероризма. Штету Србији и РС наносе и финансијски криминал и трговина акцизном робом, истакао Стефановић после разговора са Милорадом Додиком и министром Радиславом Јовичићем.

Србија ће и даље настојати да учини све што је у њеној моћи да обезбеди најбољу могућу сарадњу са РС, рекао је Стефановић после разговора с председником РС Милорадом Додиком, нагласивши да се у оквиру тога подразумева и сарадња између две полиције, јаваљају бањалучки медији, а преноси Танјуг.

Стефановић је навео да је са својим колегом из Српске Радиславом Јовичићем претходно разговарао о конкретним облицима сарадње, као што су сузбијање промета наркотика, борба против кријумчарења људи...

"Осим ових, ту су и изазови који се односе на финансијске облике криминала и трговину акцизном робом, попут цигарета, што наноси штету Србији и РС и омогућава велику противзакониту добит људима који то раде", прецизирао је Стефановић, како наводе медији.

Према његовим речима, организовано је више заједничких група које раде на конкретним задацима у борби против организованог криминала и корупције, која ће бити приоритет и у наредном периоду.

Стефановић је најавио могућност да у области едукације кадра Србија понуди одређени број места на криминалистичкој академији за полазнике из полиције РС, и навео да сарадњу остварују криминалистичке полиције и специјалне јединице.

Навео је и да са својим колегом из Републике Српске разговара сваке недеље и да веома добро сарађују и директори полиција.

Према речима Радислава Јовичића, МУП Српске и МУП Србије сарађују најбоље у региону, а из данашњих разговора проистећи ће конкретни закључци и договори.

Додик: Заједничка седница две владе у септембру

Председник РС Милорад Додик најавио је да би у септембру могла да буде одржана заједничка седница влада Србије и РС, на којој ће се размотрити досадашњи резултати у спровођењу Споразума о специјалним и паралелним везама.

"Наша сарадња са Србијом се одвија у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама. На Србију гледамо на посебан начин, придржавајући се права и обавеза дефинисаних споразумом, а у наредном месецу очекујемо заједничку седницу влада и седницу Савета за спровођење специјалних и паралелних веза", нагласио је Додик.

Према његовим речима, на седници две владе требало би да буду сагледани остварени резултати и да се осмисле нови пројекти.

Додик је рекао да је током данашњег разговора у Бањалуци, Стефановића упознао са стањем у Српској, која се налази у предизборном периоду, али обавља све своје важне функције, а институције функционишу без иједног изазова и могућег елемента угрожавања функционалности РС.

Стефановић ће такође обићи Управу за полицијско образовање и базе Специјалне јединице полиције у Трну код Бањалуке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво