Читај ми!

СДА: Министарство кочи промену имена школе

Странка демократске акције Санџака оптужује Министарство просвете да кочи промену имена Основне школе "Селаковац" у Новом Пазару у ОШ "Авдо Медедовић" иако за то нема основа.

Члан Главаног одбора СДА Мерфид Камешничанин каже да та пратија од министра просвете тражи да хитно реши ово питање и позове на одговорност све који свесно стопирају промену назива ове школе, преноси Танјуг.

Камешничанин је на конференцији за новинаре рекао да су поштоване све процедуре и да је комплетна документација достављена Министарству просвете.

Подсетио је да је на иницијативу одборничког клуба СДА, Скупштина града Новог Пазара донела одлуку о промени назива школе и да је захтев поднет у јулу прошле године.

"Забрињавајуће је што је ова школска установа под константним притиском Министарства просвете иако за то не постоје разлози", оцењује члан СДА.

Камешничанин је запитао да ли је разлог то што "ова школа, поштујући уставне и законске норме, у потпуности спроводи наставу на босанском језику".

Одборник СДА Санџака у новопазарском градском парламенту Нермин Дражанин оцењује да је "кључ у Министарству просвете, јер су све процедуре испоштоване", изјаснили су се Савет родитеља, шŠколски одбор, шŠколска управа и Скупштина града.

"Зашто школа не може да добије име великана чије дело проучавају и на Харварду" - питао је Дражанин.

Бошњачко национално веће (БНВ) у техничком мандату ОШ "Селаковац" прогласила је школом од националног интереса

Прошле године, када је почела настава на босанском језику, откривена је табла на којој је писало ОШ "Авдо Медедовић". Табла је после недељу дана уклоњена.

Скупштина града Новог Пазара одлуку о промени имена ове школе донела је прошле године у децембру, када је речено да ће школа под тим именом моћи да ради од почетка ове школске године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се