Читај ми!

Седларевић: ДС преписао политику ЛСВ-а

Чланица Председништва Лиге социјалдемократа Војводине Маја Седларевић оценила је да је Покрајински одбор Демократске странке изношењем политичких принципа о Војводини "преписао" програм ЛСВ-а.

"Покрајинском одбору ДС-а би се могло сугерисати да размисли о колективном преласку у ЛСВ. То је, просто, логичније него да се преписују туђе идеје, рад и историја", навела је Маја Седларевић у саопштењу, преноси Бета.

Седларевићева додаје је да је Демократска странка изношењем тих политичких принципа заправо прихватила све што је од ње затражено током преговора о принципима рада и циљевима покрајинске коалиције и будуће покрајинске владе.

"Додуше, мало је необично што је Демократска странка не само прихватила наше захтеве, него их и уградила у Програм ДС за Војводину. Тим пре, јер да је овакве сагласности са њихове стране било до сада, све ово смо могли годинама уназад и спровести. А искреност и подршка су нам и те како недостајали", казала је Маја Седларевић.

Напомиње да, када је ЛСВ затражио поновно оснивање Статистичког завода Војводине, који се сада нашао у програму ДС-а, пре четири године функционер ДС-а Драгослав Петровић је то одбацио уз констатацију да "није моменат".

"Пет година инсистирамо на јачем ангажовању покрајинске администрације на доношењу закона о финансирању надлежности Војводине. Шест година захтевамо обештећење Војводине због срамне продаје НИС-а и већу рудну ренту. Више од седам година указујемо да се Војводина закида и за проценат новца који јој припада", навела је Маја Седларевић.

Истиче да ЛСВ последњих осам година упозорава да је Устав Србије лош по Војводину и да га треба мењати, а девет година захтева Полицијску управу за Војводину као организационо решење које ће допринети бољој безбедности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се