Читај ми!

Нове провокације у Косовској Митровици

У Северној Митровици на путу који води ка селу Суви До синоћ је постављено више бетонских блокова на којима је исписано "трг ослободилачке војске косова" и истакнута застава Албаније, јавља извештач РТС-а. Прекинути радови на изградњи Трга цара Лазара у Митровици, наводи Контакт плус.

У Северној Косовској Митровици током ноћи постављени су нови провокативни натписи и још једна албанска застава.

Полиција је у приправности и појачала је своје снаге на "осетљивим тачкама". Полицијска управа Северне Митровице најављује уклањање свих нелегално подигнутих објеката.

На позив високе представнице Европске уније Кетрин Ештон, у Бриселу је заказан састанак на ком учествују директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и потпредседница владе Косова Едита Тахири.

Ештонова је сазвала састанак две стране како би се решиле тензије у Митровици, посебно оне које се односе на мост који спаја северни и јужни део града.

Са тог моста, Срби су недавно уклонили барикаде, поставили жардињере, отворили пешачку зону и мост прогласили "Парком пријатељства".

Отада почињу тензије, које су порасле јуче, када је у близини места где је почео да се гради Трг кнеза Лазара у северном делу Косовске Митровице, освануо натпис "Трг Адема Јашарија".

Албанци кажу да проглашењем тргова желе да скрену пажњу косовским властима да предузму мере против изградње Трга цара Лазара, оптужујући Србе да тиме блокирају кретање главним мостом на Ибру.

Албански одборници у Скупштини Северне Митровице најављују да ће, уколико руководтво општине не уклони жардињере са моста, Албанци у Бошњачкој махали прекинути саобраћај и да ће улицама моћи да се креће само онај ко има специјалну дозволу.

У северном делу Митровице је јутрос мирно. Житељи и Срби и Албанци очекују неко решење од политичара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се