Читај ми!

Министарство: Савић има шансу због знања

Министарство правде, поводом критика ДС-а и ЛДП-а у вези са могућим именовањем Николе Савића на место шефа Кабинета министра правде, саопштило је да је Савић због знања, изванредног залагања и напорног рада добио прилику да буде један од потенцијалних кандидата за то место.

Како наводе из Министарства правде, након несмотреног коментара на Фејсбуку, Савић је изразио жаљење, а од стране Министарства био је адекватно санкционисан вишемесечним смањењем плате.

"Због знања, изванредног залагања и напорног рада које је након тога показао добио је прилику да буде један од потенцијалних кандидата за место шефа Кабинета министра", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је, након што је претходни шеф Кабинета министра правде, добио унапређење и отишао на нову позицију, Кабинету министра била потреба особа која има широк увид у рад Министарства и његове надлежности.

После више разговора, који су обављени са потенцијалним кандидатима, Савић је показао највећи ниво знања који је потребан за ефикасно обављање послова које захтева место шефа Кабинета.

"Међутим, треба имати у виду, да Савић још увек званично није постављен на ту позицију, као и да се његов рад тренутно процењује до коначне одлуке министра", додаје се у саопштењу.

Од тренутка започињања рада у Министарству правде, па до обављања послова шефа Кабинета, Савић је, како је саопштено, имао прилику да обиђе и ради у свим секторима Министарства, од писарнице до сектора међународне правне помоћи, пројеката, државне управе...

То, како се додаје, наводи да Савић има свеобухватан преглед надлежности Министарства и да је упознат са начином функционисања свих његових делова, што је од велике важности за рад у Кабинету.

У саопштењу се подсећа и да сви чланови Кабинета министара Владе Србије имају радни однос који је на одређено време у трајању дужности министра.

Раније данас, ДС и ЛДП затражили су од министра правде Николе Селаковића да одустане од именовања Савића на место шефа његовог кабинета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара