Читај ми!

Протест радикала на Тргу републике

Присталице СРС-а затражиле од Хашког трибунала да се њихов лидер Војислав Шешељ моментално и безусловно пусти на слободу. Шаровић рекао да "оно што је некада био издајник Зоран Ђинђић, данас је издајник Александар Вучић".

Са митинга на Тргу републике, који је протекао без индицената, бројни функционери радикала оштро су критиковали власт, поручивши да је извесно да ће Шешељ доћи у Србију упркос медијској блокади, пренео је Танјуг.

Заменик председника СРС-а Немања Шаровић рекао je и да Шешељ никада неће прихватити оно што су Хашки суд и Влада Србије замислили - да га држе у кућном притвору без телефона и било какве друге комуникације, преноси Танјуг.

Истакао је и да би без слободе кретања, слободе говора, слободе мисли и јавних наступа, пребацивање Шешеља из Хага у Београд значило само пребацивање у нови затвор у којем би робијала и цела његова породица.

Шаровић је, истакавши да је "повратак Шешеља све извеснији", поручио властима да и не помишљају да хапсе лидера СРС-а када се врати у земљу.

"Поручујем Александру Вучићу да не помишља да га хапси - нека се сети како су прошли сви они који су хапсили Шешеља - од Тита до Ђинђића", рекао је Шаровић.

Шаровић је истакао да је уверен да ће се Шешељ кад-тад вратити у Србију. "Тада ћемо кренути да обарамо досовски режим, јер оно што је некада био издајник Зоран Ђинђић, данас је издајник Александар Вучић", рекао је Шаровић.

Функционери СРС-а Наташа Јовановић, Вјерица Радета, Мирослав Мирчић и Зоран Красић оштро су критиковали и Хашки трибунал и оне који су на власти у Србији назвавши их "изасланицима хашког казамата".

Мирчић је рекао и да Шешељ размишља како ће, када се врати, Србију "извући из блата и рушевине", о смањењу спољног дуга, отварању нових радних места, а не о Вучићу и Томиславу Николићу.

Мирчић је "запретио" Вучићу и Николићу да се "оно што раде памти и биће им враћено".

Окупљени, међу којима су били и лидери покрета "Образ" и СНП "Наши" - Младен Обрадовић и Иван Ивановић, носили су, уз страначке транспаренте и заставе са Шешељевим ликом, и мајице и беџеве са ликом лидера СРС-а.

Протестни скуп који су, уз полицију, обезбеђивали и страначки редари, завршен је шетњом централним градским улицама.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара