Читај ми!

Поповић: ДСС се не окреће како ветар дува

Вршилац дужности председника Демократске странке Србије Александар Поповић каже да у Србији има много простора за опозиционо деловање и да је време за политички неутралну и слободну Србију. “Време је за Србију која ће да води политику заштите сопственог тржишта и сопствене производње”, истиче Поповић.

На седници Главног одбора Демократске странке Србије, Поповић је поручио да је време за Србију у којој ће се поштовати Устав, као и да се политички, мирно, свим средствима брани суверенитет земље.

"Време је за Србију која ће да поштује себе. Време је за политички неутралну Србију, која свој суверенитет неће преносити ником другом и која се неће цењкати вредностима које су наслеђене од предака. Време је за Србију која ће да води економску политику, пре свега политику заштите сопственог тржишта и сопствене производње", рекао је Поповић, преноси Танјуг.

Поповић каже да се идеје ДСС стално показују као тачне и да простора за опозиционо деловање у данашњој Србији има много.

Задатак ДСС је како каже да остане јединствена, доследна ономе што је била од оснивања.

"За разлику од других, ДСС се не окреће како ветар дува", истиче вршилац дужности председника ДСС Александар Поповић.

Поповић каже да се данашња Србија захваљујући политикама Влада од 2008. године до данас, потчинила бриселској бирократији.

Говорећи о економији, Поповић је рекао да се Србија по економским слободама налази тек на 95. месту у свету, испод Хрватске, Македоније, Албаније и Бугарске, али и земаља попут Уганде, Казахстана, Замбије, Руанде, Колумбије.

"Време је за одговорну монетарну политику и то не само када је у питању сузбијање инфлације, већ и одговорна контрола банака", истиче Поповић.

Каже да у супротном Србију неће спасити ни приватизација Телекома и ЕПС-а, наводи се у саопштењу Демократске странке Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара