Читај ми!

Ускоро текст кодекса понашања посланика

На једној од наредних седница требало би да се Административни одбор изјасни о Предлогу кодекса понашања посланика, рекао је председник тог одбора Зоран Бабић.

Текст Предлога кодекса понашања народних посланика је при крају, није рестриктиван и Скупштину Србије нико не тера да га усвоји, али је такав документ потребан, изјавио је Бабић, преноси Танјуг.

Одбор је, на Бабићев предлог, дао сагласност дa се упути допис шефовима свих посланичких група за формирање радне групе која би коначан текст Предлога кодекса припремила за једну од наредних седница.

"То би била трећа радна група, а трећа срећа", рекао је Бабић и подсетио да је у прошлом сазиву само једна посланичка група, не прецизирајући која, сматрала да ће такав кодекс смањити могућност за полемику.

"Основна намера је уозбиљавање политичке сцене, документ је потребан и оно што је важно јесте да нас у овом случају нико не тера да га усвојимо, али је чињеница да такав тексту постоји у свим европским парламентима", рекао је Бабић.

Додао је да је част бити посланик и да је посланик на сваком месту народни представник - у парламенту, на улици, превозу.

"Посланик је на сваком месту и у овом случају кодекс не значи коју ћете боју кравате носити одређеног дана, већ додатно уозбиљавање политичке сцене. Текст је дефинитивно добар, добрим делом садржи оно што смо понели од куће и шта је страшно у томе да посланик не сме да се користи говором мржње", питао је Бабић.

Илуструјући то о чему говори, председник Одбора је рекао: "кад се очи исколаче, разум престаје".

Бабић је сигуран да радној групи неће требати више од једног састанка да дефинише текст Предлога кодекса понашања посалника и поновио да ће он учинити да се додатно професионализује посао којим се посланици баве.

О том документу, пошто га усвоји и Админситративни одбор, изјасниће се скупштина у пленуму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара