Читај ми!

Посланичка питања

На почетку данашње седнице Скупштине посланици власти и опозиције постављали су питања министрима у Влади Србије.

Посланик Демократске странке Борислав Стефановић питао је Владу Србије који су конкретно резултати историјске посете Берлину премијера Србије Александра Вучића, "шта смо конкретно ми њима рекли, а шта су нам они одговорили, нарочито по питању Косова и Метохије".

Стефановић је за скупштинском говорницом рекао да нисмо могли да чујемо ништа конкретно, сем уопштених фраза о добрим односима и будућем партнерству, преноси Фонет.

Стефановић је питао министра привреде Душана Вујовића шта се дешава са ФАП-ом и са најављеном инвестицијом финске компаније СИСУ, зашто Влада Србије крије меморандум са том финском компанијом, као и шта у њему пише.

Стефановића је интересовало и да ли је тачно да је власт том инвеститору обећала подстицаје само на основу меморадума о разумевању.

Стефановић је министра просвете, науке и технолошког развоја Срђана Вербића питао када ће формирати независну комисију за испитивање случаја доктората министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, као и да ли је тачно да зграда Мегатренд универзитета на Новом Београду нема употребну дозволу.

Посланик Зелених Иван Карић питао је министре привреде и финансија Душана Вујовића и Лазара Крстића да ли постоји начин да се помогне грађанима Обреновца који се баве приватним бизнисом и приватним фирмама које су практично уништене у поплавама.

Карић је питао и да ли постоји могућност да држава утиче на то да се направи конзорцијум банака за рефинансирање свих кредита грађана на свим поплављнеим подручјима, уз грејс период од две године и да дају петогодишње бескаматне кредите.

Наглашава и да грађани отплаћују кредите за станове који су апсолутно неупотребљиви и аутомобиле који не могу да се возе.

Карић је предложио и да држава формира Фонд солидарности за развој привреде и предузетништва за грађане са поплављнеих подручја.

Посланик Социјалистичке партије Србије Ненад Милосављевић питао је министра културе и информисања Ивана Тасовца да ли је то министарство у претходном периоду анализирало последице приватизација медија и да ли се размишљало о евентуалној промени концепта приватизације.

Милосављевић је упитао и да ли министарство размишља о могућности да Јавни сервис активира раније постојеће регионалне центре РТС-а, који су на квалитетан начин давали регионално значајне информације, као и да ли надлежни размишљају о могућности преиспитивања неких приватизација медија.

Чињеница је да нису приватизовани сви медији који су по закону то требали да ураде, али медији, пре свега локални, иако нису приватизовани веома успешно раде и остварују своју уставну и законску улогу, нагласио је Милосављевић.

Седница парламента је после постављања посланичких питања настављена разматрањем предлога одлука о усвајању годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2014.години и о учешћу припадника Војске Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара