Читај ми!

ДС: Недопустиви притисци на правосуђе

Покрајински одбор Демократске странке тврди да Српска напредна странка врши притисак на правосуђе и тражи од тужилаштва да осуди такво понашање напредњака, како би били сачувани интегритет и независност правосудних институција и правна држава.

Поводом саопштења Градског одбора СНС-a у Новом Саду, у којем се наводи да је Тужилаштву за организовани криминал пријављено "расипничко пословање" Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој и покрајинске владе, као и да у Тужилаштву оцењују да ли постоји сумња да је почињено неко кривично дело, демократе кажу да СНС "даје себи за право да јавности саопштава, образлаже и тумачи наводне информације из Тужилаштва за организовани криминал".

Тиме, сматрају у војвођанском одбору ДС-a, СНС "сада већ потпуно нескривено врши притисак на независне институције у овој земљи".

На тај начин је СНС, која као свој једини програм нуди непрекидно тражење избора на свим нивоима, смањење плата и неосновану критику јединих развојних пројеката који су спроведени у АП Војводини у претходне две године, "отишла корак даље у својој безочној кампањи", у којој се бави "лажима, оптужбама и етикетирањима политичких неистомишљеника".

Демократе додају да, уколико СНС сматра да има право да се на такав начин меша у рад правосудних органа и да саопштава оно што би требало да ради тужилаштво, "нека онда јавности саопшти и у којој су фази кривичне пријаве које је поднела полиција управо на инсистирање СНС-а".

Покрајински одбор ДС-а тражи да се у том случају саопшти и шта је са кривичним пријавама против коалиционих партнера СНС-а у Новом Саду због куповине гласова, као и против Маје Гојковић за, како наводе демократе, штету од четири милиона евра коју је нанела буџету Новог Сада кад је била градоначелница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво