Посланици могу да обављају и друге јавне функције

Административни одбор Скупштине дао сагласност за више посланика да могу да обављају и друге јавне функције.

Захтев за обављање друге фунцкије одобрен је посланици Српске напредне странке Љубици Мрдаковић Тодоровић за обављање функције председника Надзорног одбора Клинике за психијатријске болести “"Доктор Лаза Лазаревић", преноси Танјуг.

Ирени Вујовић из исте странке одобрен је захтев за обављање функције помоћника градоначелника Београда, а посланику такође СНС-а Милети Поскурици за обављање функције председника Управног одбора Института за медицину рада.

Члану Републичке изборне комисије Миљкану Карличићу одобрено је да обавља функцију председника Надзорног одбора ЈП "Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда".

Ти захтеви упућени су у складу са Законом о Агенцији за борбу против корупције.

Захтев за остваривање права на исплату месечне накнаде за закуп стана у Београду, као и накнаде за одвојен живот од породице одобрен је посланици СНС-а Весни Ракоњац.

Износ који ће добијати за закуп стана износи 35.000 динара, а за одвојен живот од породице месечно ће добијати 40 одсто месечне зараде запослених у привреди на дан исплате.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се