Читај ми!

Измене Закона о приватизацији по хитном поступку

Влада је Народној скупштини на разматрање по хитном поступку упутила Предлог закона о измени и допуни Закона о приватизацији.

На данашњој седници Влада је усвојила Предлог закона о измени и допуни Закона о приватизацији и Предлог закона о изменама и допунама Закона о националним саветима националних мањина.

Они су упућени Народној скупштини на разматрање по хитном поступку.

Како се наводи у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима, Влада Србије је образовала Комисију за одобравање употребе службених возила, као и Радну групу за анализу, предлагање мера и праћење активности у распореду службених зграда и службених просторија које користе министарства, посебне организације и службе Владе Србије.

Председник Комисије за одобравање употребе службених возила је генерални секретар Владе Новак Недић, а заменик председника државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

У Комисији ће бити и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић, Ивица Којић из Кабинета председника Владе, Марко Чалија из Кабинета министра финансија, помоћник директора Управе за заједничке послове републичких органа Зоран Николић и шеф Кабинета министра правде Дејан Царевић, кажу за Танјуг у Влади Србије.

Комисија ће одобравати употребу службених возила у својини Републике Србије, чији су корисници државни органи и јавне агенције.

Комисија ће се придржавати смерница и закључака Владе Србије који се односе на њен рад и једном месечно ће подносити Влади извештај о свом раду.

Председник Радне групе за анализу, предлагање мера и праћење активности у распореду службених зграда и службених просторија које користе министарства, посебне организације и службе Владе биће Јован Воркапић, а чланови помоћник директора Управе за заједничке послове републичких органа Миломир Лукић и Марко Чалија из Кабинета министра финансија, наводе у Влади.

Радна група ће обављати анализу коришћења службених зграда и просторија, и предложити Комисији за стамбена питања и расподелу службених зграда и пословних просторија Владе оптималан начин распореда и расподеле службених зграда и просторија за министарства, посебне организације и службе Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се