Читај ми!

Први човек Думе 5. маја у Србији

Председник руске државне Думе (доњег дома парламента) Сергеј Наришкин долази 5. маја у дводневну радну посету Србији, где ће разговарати са српским званичницима и учествовати у научним скуповима поводом стогодишњице почетка Првог светског рата.

Како је саопштила руска амбасада у Београду, Наришкин ће разговарати са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић и групом посланика српског парламента, преноси Танјуг.

Наришкин, који је и председник руског Државног Одбора за обележавање стогодишњице Првог светског рата, 5. маја ће у Ректорату Београдског универзитета отворити округли сто "Русија и Србија: заједничка сећања и братство народа", којем ће присуствовати познати српски историчари и културни радници.

Руска амбасада ће увече тог дана, приредити свечани пријем поводом Дана победе над фашизмом, којем ће, осим Наришкина, присуствовати и посланици руске Думе, представници државног врха Србије, руски научници и ветерани Другог светског рата, наведено је у саопштењу.

Наришкин ће, другог дана посете, у хотелу "Хајат" отворити форум "Балкански дијалог 2014" на којем ће бити речи о поукама светских ратова за међународну безбедност и међународну сарадњу, као и о успостављању узајамног поверења и дијалога у својству предуслова за излаз из глобалних криза.

Планирано је и да председник руске Думе положи венце на спомен Гробљу ослободиоцима Београда и на Споменику жртвама НАТО бомбардовања 1999. године, стоји у саопштењу руске амбасаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво