Читај ми!

Кацин: Шанса за Београд

Члан Европског парламента Јелко Кацин оценио је да су "Пројекат 2020" и кандидатура Београда за Европску престоницу културе, значајне шансе за доказивање Србије као мотора приближавања земаља западног Балкана Европској унији и у култури.

Кацин је у поруци Одбору за кандидатуру Београда за Европску престоницу културе оценио да је одлуком Европског парламента којом је омогућено да у том програму после 2020. године учествују и градови земаља ван ЕУ, отворен реалан простор да и Београд постане кандидат.

"На тај начин отворена је могућност да Србија која је у процесу прикључења ЕУ, промовише своју европску оријентацију, а сви напори које смо предходних година чинили заједно са тимом 'Београд 2020' сада добијају смисао и пун оквир за реализацију пројекта", рекао је Кацин.

Честитке поводом одлуке Европског парламента Организационом одбору "Београд 2020" упутиле су и европска комесарка за културу Андрула Василију и чланица Парламента ЕУ Дорис Пак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво