Читај ми!

Дачић: Тадић несвестан позиције НДС-а

Условљавање председника НДС-а Бориса Тадића врхунац је "политичког слепила" и несвесности позиције на политичкој сцени, каже лидер СПС-а Ивица Дачић. Ни две године после пораза на изборима, Тадић није свестан да више није главни на политичкој сцени, истиче Дачић.

Борис Тадић условљава оне који су освојили скоро три пута већу подршку народа, као што је СПС, а пре свега оне којих су освојили девет пута већи број гласова и однели апсолутну победу на изборима - Александра Вучића и СНС, рекао је Дачић Танјугу.

Лидер социјалиста је, реагујући на саопштење НДС-а да неће бити део владе у коју би био позван и СПС, поручио да је то "врхунац политичког лицемерја".

"Подсећам Тадића да је народ врховни политички судија и да је на изборима његова листа једва прешла цензус и то захваљући Ненаду Чанку", рекао је Дачић и нагласио да је тиме народ дао одговор на питање чија је политика била штетна.

"Подсећам да је управо после одласка Тадића Србија постигла историјски успех - променила је слику о себи и свој међународни положај, отпочела преговоре о чланству са ЕУ и ојачала своје пријатељство са Русијом, Кином и другом земљама", навео је Дачић.

Према његовим речима, посебно је лицемеран његов однос према СПС-у, "који му је био добар док га је својом одлуком држао на власти четири године и подржао у другом кругу председничких избора против Томислава Николића, а сада му је напад на СПС једини политички програм који су грађани могли чути".

"Значи добар си док си са мном, штетан си када си са другим. Које то принципе крши СПС што сарађује са СНС-ом, а да их не крши Тадић када то сад исто жели", упитао је Дачић.

Позвао се и на речи Иве Андрића да је "тешко оном који мора неког другог да унизи да би се сам уздигао" или да би, додаје Дачић, имао илузију да се уздигао.

"И тако је Тадићева нова визија остала само илузија. Само, за то му нисам крив ја, ни СПС, већ народ", закључио је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара