Читај ми!

Михајловић: Влада према потребама Србије

Имаћемо прву владу која ће бити формирана према потребама Србије, а не интереса појединаца, каже Зорана Михајловић истичући да је привредни опоравак земље приоритет. Важно је да влада буде формирана на логичан начин, истакла је Михајловићева.

Приоритет будуће владе биће оно што је и обећано у предизборној кампањи, а то је економија, каже потпредседница СНС-а Зорана Михајловић истичући да су последњих 18 месеци консолидоване финансије.

Потребно је створити амбијент у којем ће се задржати радна места и отворити нова, рекла је Михајловићева гостујући у Дневнику РТС-а.

Опоравак јесте приоритет поред структурних промена, реформисања предузећа и државне управе, а важно је и да се амбијент за инвестирање учини повољнијим, каже Михајловићева.

Говорећи о данашњој седници Председништва СНС-а, Михајловићева је рекла да ће се разговарати о изборним резултатима, јер је то прва седница након ванредних парламентарних избора.

"Видећемо како ће изгледати програм владе, а тек након тога ко ће поред СНС-а да спроводи тај програм", рекла је Михајловићева истакавши да ће то бити прва влада која ће бити формирана према потребама Србије, а не интереса појединаца.

Када је реч о потенцијалним коалиционим партнерима, Михајловићева је рекла да ће бити речи о свим партијама које су прешле цензус.

Важно је да влада буде на логичан начин формирана, а о томе како ће изгледати ресори, видеће се након што буде познат програм, каже Михајловићева.

"Није толико важан број министарстава колико да се прати програм Владе. Верујем да ће се то десити и да ћемо до 1. маја имати ефикасну владу", рекла је Михајловићева.

Истиче да је СНС показао током реконструкције претходне владе да нису приоритет људи из странке, већ они који имају способност да воде одређени ресор.

"Србију само способни могу да извуку, увек смо се залагали за најбоље. Пред њима је огроман посао који морају да прате", рекла је Михајловићева.

Тема седнице биће и београдска власт, рекла је Михајловићева истакавши да верује да ће шрестоница функционисати боље неко када га је ДС водио.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво