Вилхелм: Нова резолуција унутрашње питање Србије

Амбасадор Немачке у Србији Хајнц Вилхелм изјавио је да евентуална промена Устава Србије и усвајање нове резолуције о Косову и Метохији у Скупштини представља унутрашње питање Србије.

Хајнц Вилхелм није желео да се упушта у коментарисање недавне изјаве председника Србије Томислава Николића који је наговестио могућност усвајање нове резолуције о КиМ у парламенту после формирања нове владе.

"Није моје да коментаришем евентуалну промену Устава. Ја нисам српски политичар. Питајте (Александра) Вучића или неког другог", рекао је Вилхелм на молбу новинара да се осврне на Николићеву изјаву.

Упитан шта званични Берлин очекује од Србије у том смислу, он је одоворио: "Ништа".

"Ми очекујемо имплементацију Бриселског споразума која је у току. То питање је унутрашње питање Србије да ли ће и како да промени Устав. Ја не питам вас да ли Немачка треба да промени свој устав", рекао је Вилхелм новинарима пре предавања "Немачко-српски односи јуче, данас, сутра. Поглед на прикључење Србије ЕУ" на Универзитету Сингидунум.

Председник Србије рекао је пре два дана да предстоји најосетљивији део преговора у оквиру дијалога са Приштином, који укључује тему равосуђа и најавио могућност нове резолуције о Косову и Метохији у Скупштини.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво