Читај ми!

Нови Сад, странке за редефинисање односа

Представници владајуће коалиције у Новом Саду подржали су редефинисање односа унутар те коалиције коју је најавио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је јуче најавио редефинисање односа унутар владајуће коалиције, што подразумева "нове задатке, нове рокове и нове људе", а уколико се то не деси, реална опција је, како је рекао, расписивање ванредних локалних избора.

Владајућу коалицију у Новом Саду чине СНС, СПС, ДСС, Трећа Србија и одборнички клуб који чине СПО и Народни покрет "Динара-Дрина-Дунав".

Потпредседник ДСС-а и председник Градског одбора те странке Борко Илић рекао је Танјугу да је та странка спремна за реконструкцију власти ако ће она бити, како је истакао, темељна и одговорна и ако ће донети бољитак свима који живе у Новом Саду.

Напомињујући да су и у ДСС-у незадовољни како новосадска власт функционише, Илић, који је и заменик градоначелника, сматра да свака реконструкција мора да буде заснована на програму и са циљем да овај град боље функционише и да Нови Сад опет буде најбоље место за живот у Србији.

ДСС је спреман да разговара са свим коалиционим партнерима у власти и да "стави на сто све што је урађено и како је рађено", рекао је Илић, истичући да та странка стоји иза својих кадрова који руководе јавно комуналним предузећима јер сматра да су добро радили.

Шефица одборничке групе " Сви за Нови Сад" у градској скупштини, коју чине СПО и Народни покрет "Динара-Дрина-Дунав", Бранка Бежанов рекла је Танјугу да је природно да се после годину и по дана од формирања градске власти направи пресек стања и изврши анализа ко је како радио - од појединих функционера и коалиционих партнера.

Да је логично да се после и по дана уради анализа и пресек власти сматра и председник "Треће Србије" Мирослав Паровић који је рекао да је сигурно да градоначелник са свог положаја боље види односе и дешавања унутар владајуће коалиције и да је због тога на њему и да предлаже редефинисање градске власти.

Истакао је да ће странка на чијем је челу и даље бити у градској власти уколико та власт буде заснована на истом политичком тону.

Председник одборничке групе СНС-а у градском парламенту Александар Милованчев рекао је да редефинисање односа унутар влађуће коалиције значи да све чланице те коалиције треба да се изјасне да ли су за курс који ће у наредном периоду спроводити републичка влада и да ли су спремни за брже реформе.

Рекао да још увек није било никаквих разговора на тему редефинисања, али да они треба да почну што пре како би се створили услови за бољи живот грађана Новог Сада.

У СПС-у нико од надлежних није био доступан, тако да Танјуг није могао да добије реаговање на најављено редефинисање градске власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво