Читај ми!

Гашић: О коалицијама крајем недеље

Седница Председништва СНС на којој ће се разговарати о могућим коалицијама требало би да буде одржана до петка, каже Братислав Гашић. Још увек је рано рећи које странке су пожељне у будућој влади, истиче потпредседник СНС-а.

Потпредседник Српске напредне странке Братислав Гашић рекао је да би до петка требало да буде одржана седница Председништва СНС на којој ће се разговарати о могућим коалицијама.

"Да ли ће бити одржана до краја недеље зависи од обавеза председника странке", навео је Гашић за Танјуг, уз напомену да је у овом тренутку рано да се каже које су странке пожељне у будућој влади.

Он је поновио став лидера напредњака Александра Вучића, који је у ноћи изборне победе његове странке изјавио да је "СНС спремна да разговара са свима који мисле добро Србији".

Гашић је, након 48,34 одсто освојених гласова на републичким изборима и 46 одсто гласова у Војводини, поручио војвођанском руководству да је "време да оду" питајући их с којом подршком воде Војводину.

"Али власт је слатка и они не виде трунку политичког блама", прокоментарисао је потпредседник СНС-а, оцењујући да је Војводина под владавином Бојана Пајтића потпуно уништена.

Коментаришући успех СНС-а у Крушевцу, где је та партија освојила 57,91 одсто подршке бирача, Гашић је оценио да такав успех обавезује, али и да су грађани у претходне две године препознали несебичан и поштен рад.

Упитан да ли се могу у наредном периоду очекивати ванредни локални избори, Гашић је навео да очекује велике проблеме са коалиционим партнерима у појединим градовима.

Међутим, није желео да каже о којим партнерима је реч јер, како каже, "много је ружних речи током кампање изговарано о Српској напредној странци".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара