Читај ми!

Харадинај против наставка дијалога

Не подржавам наставак дијалога Београда и Приштине у досадашњем формату, каже лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај. Србија изашла као победник из дијалога, док Косово није добило ништа, сматра Харадинај.

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај сматра да је Србија изашла као победник бриселског дијалога и истакао је да се противи његовом наставку у досадашњем формату.

Харадинај је телевизији Кохавижн рекао да су теме дијалога потрошене и да би требало спровести то што је договорено.

"Захтевам да се не настави ова форма дијалога. Мислим да се ово одлагање дијалога не чини због дијалога", оценио је Харадинај.

Харадинај сматра да је Србија изашла као победник из дијалога, јер је добила датум почетка преговора за учлањење у Европску унију, док Косову није дато баш ништа.

Најавио је да ако постане премијер, неће подржати овај формат диалога. Харадинај сматра да би разговори требало да се воде унутар Директората Европске комисије за проширење, где би и Србија била присутна.

Упитан о најави формирања ад хок трибунала о ратним злочинима ОВК, Харадинај је оценио да је то "веома лоша вест за Косово".

"Када сам почетком фебруара био у Америци речено ми је да међународни фактор не верује косовском правосуђу", рекао је Харадинај и указао да је за то одговорна косовска влада.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара