Вулин: Следећи споразум о имовини

Александар Вулин каже да следећи споразум Београда и Приштине мора да буде споразум о имовини. Мора се разговарати о приватизацији која је спроведена у јужној српској покрајини без учешћа Срба, рекао је Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин истакао је данас да следећи споразум Београда и Приштине мора бити споразум о имовини.

Након састанка са највећим испоручиоцима робе на тржишту Косова и Метохије у Привредној комори Србије (ПКС), он је рекао да се мора разговарати о приватизацији која је спроведена у јужној српској покрајини без учешћа Срба.

"Сматрамо да следећи споразум "Брисел 2" мора бити споразум о имовини", подвукао је Вулин истичући да људи на Косову и Метохији морају бити обештећени, као и да приватизација није спроведена у складу са законима које је доносио УНМИК и који су за Београд једино прихватљиви.

У сарадњи са ПКС и надлежним министарствима, према његовим речима, коначно је направљен целовит попис државне и друштвене имовине на Косову и Метохији.

"Тај документ има 7.000 страна и то не зато што су коришћени крупни фонтови, већ што је имовина огромна", објаснио је Вулин."Те ствари морају да се реше и очекујемо да ћемо у најкраћем року у Бриселу почети да радимо на споразуму о имовини, додао је он.

Према његовим речима, тај споразум би се бавио питањима приватизације, друштвене и државне имовине, али и питањем приватне имовине која је врло често оштећена, узурпирана, уништена.

"Неко то свакако мора да надокнади", поручио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво