Одлука о изборима до краја недеље

Очекујем да ћемо у наредних четири, пет дана имати одговор на питање о расписивању парламентарних избора, рекао је потпредседник СНС-а Небојша Стефановић.

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је  да очекује да ће у току идуће седмице бити одржана седница Председништва СНС на којој ће тај страначки орган заузети став о расписивању ванредних парламентарних избора.

Стефановић, који је и председник Скупштине Србије, новинарима је рекао да ће седница Председништва свакако бити одржана пре 25. јануара, када се одржава скупштина странке.

"Очекујем да ћемо у наредних четири, пет дана имати одговор на питање о расписивању парламентарних избора", казао је Стефановић.

На питање да ли се слаже са оценом гувернера Јоргованке Табаковић да евентуално одржавање избора не би имало утицај на монетарну политику, нити би зауставило прилив инвестиција, Стефановић је рекао да не би износио свој лични став пре седнице Председништва, али да је увек сматрао да реформе морају да се спроводе брже.

Према његовим речима, свака промена која би убзрала реформе је доброшла.

Стефановић, који је присуствовао надметању у пливању за Богојављенски крст у општини Гроцка је на питање шта је синоћ замислио уочи Богојављења и да ли је његова жеља била можда расписивање ванредних парламентарних избора рекао да "избори нису оно што човек жели као нешто најважније".

"Мени је најважније да Србија иде напред, да се земља развија, и да људи живе боље", казао је Стефановић.

"Београд на води" будућност за град 

Говорећи о "Београду на води", Стефановић је рекао да ће пројекат потпуно трансформисати главни град и учинити га новим регионалним центром.

Стефановић је подсетио да је јуче представљен пројекат "Београд на води" и оценио да је јучерашњи дан управо био почетак нове будућности Београда и Београђана.

"Показали смо да умемо да размишљамо стратешки и да умемо да привучемо инвеститоре који ће донети новац, а не само да очекујете да нешто капне из буџета и да вам неко нешто поклони", рекао је новинарима Стефановић. 

Он је навео и да ће до реализације тог пројекта бити потребно две до три године, да ће бити рађен у неколико фаза, а одговарајући на питања новинара шта у међувремену, рекао да је до тада потребно да се ради много и на другим питањима попут решавања проблема водоснабдевање, канализације, комуналне инфраструктуре...

Стефановић је поновио да ће напредњаци у наредних десетак дана изаћи са тимом који ће представити Београђанима и додао да је један део тих људи, који се сада налази на челу секретаријата и градских предузећа, већ представљен грађанима.

"У наредних неколико дана до страначке скупштине или неколико дана касније, али свакако до 29. јануара од када теку предизборне радње за град Бепоград, изаћи ћемо са том листом", рекао је Стефановић.

Он је додао и да ће у наредних неколико месеци Београђани моћи да осете да се град равномерно односи према свих градским општинама, а биће потребно и да се редефинише улога града према ГСП како би Београђани били задовољнији јавним превозом.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара