Читај ми!

Манцо: Фокус на реформе добар почетак

За Србију је добро што је фокус њених приступних преговора са ЕУ на правосуђу, правди и безбедности, каже италијански амбасадор Ђузепе Манцо за РТС. На реформи тих сектора је предано рађено и ако се покаже иста посвећеност у њиховој примени, биће то добар почетак, каже Манцо.

Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо рекао је да је за Србију добро то што је фокус њених приступних преговора са Европском унијом, који почињу 21. јануара - на правосуђу, правди, безбедности.

Амбасадор земље која од јула председава ЕУ, у интервјуу за РТС, је истакао да су те области, које су битне за суштинске ствари у држави и у процесу приступања Унији, обухваћене поглављима 23 и 24 преговарачког оквира.

Према Манцовим речима, Србија је предано радила на реформама тих сектора и ако покаже исту посвећеност и у примени тих реформи, биће то добар почетак.

"То ће показати да сте способни да примените реформе, које сте усвојили. Пре свега, мислим на правосуђе. Ваша Влада је добар део посла већ урадила. Тешкоће не можете увек предвидети, али ваш преговарачки тим је одлично припремљен за поглавља о правосуђу, правди, унутрашњим пословима - и мислим да је отварање тих поглавља добро за Србију", каже Манцо.

Амбасадор Италије истиче да од Србије нико не тражи да призна Косово и да у поглављу 35 нема таквих тајних захтева.

"То поглавље успостваља везу између нормализације односа Беграда и Приштине и европских интеграција. То је у складу са оним око чега је ЕУ сложна - да се повежу регионална сарадња и интеграција Западног Балкана. У интеграцији региона видимо Србију као лидера, који може показати пут другима", каже Ђузепе Манцо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара