Секретаријат: Спискови на сајту Владе Војводине

Спискови свих запослених кроз програме Владе Војводине од данас ће бити доступни на сајту војвођанске Владе, саопштио Покрајински секретаријат за привреду и запошљавање, поводом оптужби новосадског одбора Српске напредне странке да секретаријат лоше ради.

Поводом оптужби новосадског одбора Српске напредне странке да Покрајински секретаријат за привреду и запошљавање лоше ради, Секретаријат је саопштио да ће спискови свих запослених кроз програме Владе Војводине од данас бити доступни на сајту војвођанске Владе.

У саопштењу секретаријата, које је потписао војвођански секретар Мирослав Васин, наводи се да ће бити објављени спискови 1.905 људи запослених по програмима самозапошљавања и новог запошљавања, осим списка од 104 особе запослене у НИС-у и "Итон електрику" из Сремске Митровице.

Биће објављен и списак општина и градова у Војводини са износом удружених средстава, док ће до краја фебруара, по пријему извештаја од локалних самоуправа, бити објављен и списак запослених на којем би могло да буде више од 2.000 људи.

Додаје се да је у 2013. години у Војводини запослено више од 4.000 људи, од којих 1.479 кроз програме новог запошљавања, 426 кроз програме самозапошљавања и 104 особе преко програма приправништва.

Више од 2.000 људи запослено је удруживањем средстава са локалним самоуправама на територији Војводине, кроз спровођење програма приправништва, стручне праксе и јавних радова, додаје се у саопштењу.

Васин је позвао СНС да престане са обмањивањем грађана, јер подаци Националне службе запошљавања говоре да је на крају 2013. године у Покрајини било 1.000 незапослених мање, док је број незапослених на нивоу Републике за 10.000 већи.

Како се наводи, субвенције покрајинске Владе су најрационалнији вид запошљавања у Србији, јер се тако запосленима гарантује најмање две године радног односа, а износи се већ после годину дана враћају у буџет путем уплата пореза и доприноса за та лица.

"За разлику од републичке Владе која је преварила локалне самоуправе у Србији и није им уплатила средства за запошљавање у 2013. години, покрајинска Влада је још у мају пребацила локалу 162 милиона динара", каже се у саопштењу.

Додаје се да је управо Град Нови Сад, једини од свих локалних самоуправа обавестио Секретаријат за привреду да не може да реализује запошљавање кроз програме побољшања енергетске ефикасности, а за који је добио средства од Владе Војводине.

"Овај документ ће такође бити објављен на сајту Владе Војводине, па нека градски одбор СНС буде срамота неспособности сопствених кадрова", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да су највећи број амандмана за повећање средстава за запошљавање у Буџету Војводине за 2014. годину, поднели управо посланици СНС захваљујући транспарентном раду Секретаријата.

"Уместо безочних лажи које шире, градски одбор СНС би могао да одговори на питања да ли су у Новом Саду запослили било кога, осим својих страначких кадрова у јавним предузећима и да ли могу да објаве спискове, попут нас", додаје се у саопштењу.

Васин је поручио и да су створени услови да се у наредне три године отвори 1.945 нових радних места у четири стране компаније које ће пословати у Војводини.

Новосадски одбор СНС затражио је раније данас од Васина и председника Владе Војводине Бојана Пајтића да објаве спискове људи који су прошле године добили посао у оквиру програма запошљавања војвођанске Владе, јер сумњају да је новац потрошен на "недозвољен начин".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво