Читај ми!

ДС: Буџет потпуно промашен

Републички буџет за 2014. годину потпуно је промашен, нереалан и на штету грађана, оценио шеф посланика ДС-а Борислав Стефановић истакавши да ће грађани плаћати неспособност власти. Изгледа да је ДС највећи проблем странака на власти и да је једина тема која их спаја у ситуацији када су потпуно распаднути изнутра, каже Стефановић.

Шеф посланичке групе Демократске странке (ДС) Борислав Стефановић оценио је да је републички буџет за 2014. годину потпуно промашен, нереалан и на штету грађана, и додао да ће грађани плаћати због неспособности власти.

"Ново задужење од пет и по милијарди евра то показује. Не спомињу се паре из Емирата, три милијарде су постале триста милиона евра и то са каматом за пољопривредне пројекте којих нема, у Влади у којој они држе ресор пољопривреде, привреде и све остале ресоре", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Рекао је да то показује да је власт нестручна и да не зна да ради, као и да се обећања о силним парама из Емирата нису остварила и да те паре не постоје.

Стефановић је рекао да ДС није против инвеститора из иностранства, али сматра да грађани морају да виде те уговоре и о чему се ради, али тих уговора још нема.

Рекао је да је чињеница да држава Србија још није видела никаква средства и додао да је посета шеика Мухамеда бин Заједа била добра прилика да се неке ствари разјасне, јер нам је у националном интересу да имамо добре односе са њима, али на отворен начин и да се зна шта пише у ком споразуму, што сада није случај.

Стефановић је рекао да је изгледа ДС највећи проблем странака на власти и да је једина тема која их спаја у ситуацији када су потпуно распаднути изнутра.

"Долази се до јасног закључка на основу резултата да Ђилас може много више да уради него што Вучић може да обећа", рекао је Стефановић.

Упитан да прокоментарише изјаву министра привреде Саше Радуловића да ће кључна мера наредне године бити смањење намета на рад, Стефановић је оценио да ће Влада морати да даје подстицаје и олакшице фирмама и мораторијум на враћање одређених задужења да би заузврат примили људе да раде за стално, а ако то не ураде, доћи ће до новог таласа незапослености.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара