ДС: Нема улагања из Емирата

Демократска странка (ДС) оптужила је првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да грађанима даје "празна обећања и најаве", а да се економија државе свела на обећања из Уједињених Арапских Емирата.

"Након 14 месеци од прве најаве улагања у пољопривреду, синоћ је Вучић информисао и грађане и министра пољопривреде да је Ал Дахра одустала од Србије, а да не постоје пројекти у које би 100 милиона долара кредита било уложено", наводи се у саопштењу ДС-а, преноси Бета. Поред тога, Вучић је казао да би у Панчеву, у сарадњи са УАЕ, требало да у јуну почне да ради фабрика делова за авио-индустрију.

"Да ли ико верује да озбиљна фабрика може да се изгради за шест месеци и почне да испоручује делове за "Боинг" и "Ербас"", упитао је ДС.

"Пошто у протеклих годину и по није дошла ниједна нова инвестиција данас је више него јасно да се цела економска политика Владе свела на ишчекивање шта ће шеик обећати", навела је та странка.

ДС је оценио да ће власт сада грађане до избора у Београду "замајавати нереалним пројектом Београд на води који неодољиво подсећа на пројекат "Еурополис" Мире Марковић из деведесетих".

"Београд који тренутно има преко милион слободних квадрата пословног и стамбеног простора сигурно не мозе да очекује успех од пројекта у који би грађани Србије прво морали да уложе две милијарде евра", наводи се у саопштењу.

ДС је додао да Вучић тврди да ће "Ер Србија" пословати без губитака и питао зашто је буџетом предвиђено 10 милиона евра за Ер Србију.

"Свакодневне најаве о милијардама инвестиција, када је истовремено у буџету издвојено 600 милиона евра за отпуштање 60.000 радника, смањење плата и повећање цена хране, доказ су да су најаве о бољем животу које долазе из Владе само празна прича. Очигледно је да шеик, сем хотела на Копаонику, неће ништа уложити у Србију", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара