Читај ми!

СНС: Пајтић да докаже тврдње о малверзацијама

Покрајински премијер Бојан Пајтић треба да докаже истинитост тврдњи о малверзацијама приликом набавке медицинске опреме у болницама у Врбасу и Ургентном центру у Новом Саду, каже функционер новосадских напредњака Александар Милованчев.

Потпредседник Градског одбора СНС Нови Сад Александар Милованчев затражио је од председника Владе Војводине Бојана Пајтића да докаже да ли су тачне недавно изнете тврдње о малверзацијама приликом набавке медицинске опреме у болницама у Врбасу и Ургентном центру у Новом Саду.

Милованчев је на конференцији за новинаре рекао да СНС тражи од Пајтића да на седници покрајинског парламента у петак, 8. новембра, посланицима подели документа из којих ће се видети да ли су или нису тачне тврдње о малверзацијама приликом набавке медицинске опреме које је прошле седмице изнео в.д. директора Покрајинског фонда за здравствено осигурање Петар Новаковић.

Пајтић треба да докаже да није истина да је порођајни сто у болници у Врбасу, како је рекао Милованчев, плаћен 28.000, уместо 6.000, 7.000 евра или да је сет инструмената за породилиште плаћен око 30.000 евра, иако није скупљи од пар хиљада евра.

"Пајтић мора да одговори на тврдњу да је Ургентном центру у Новом Саду, на разлици плаћене и стварне цене, само за кревете нестало 700.000 евра", рекао је Милованчев, позивајући покрајинског премијера да докаже да није тачно и све остало што је Новаковић саопштио на конференцији за новинаре, 1. новембра.

Милованчев је истакао да Пајтић, на заседању покрајинског парламента, треба да поднесе оставку ако не буде могао да докаже да Новаковић није у праву.

Потпредседник ГО СНС је рекао и да су Пајтић и потпредседник Владе Војводине Драгослав Петровић против њега још 24. септембра поднели приватне тужбе због, како је рекао, наводне штете услед повреде части и угледа и да траже одштету од по 250.000 динара.

"Тужитељи Пајтић и Петровић замишљају да ће се судски поступак завршити без утврђивања истине", рекао је Милованчев, нагласивши да истина не може повредити ничију част, ни углед, што ће, како је рекао, доказати на суду.

Милованчев је навео да су Пајтић и Петровић најавили и да ће га тужити због "узнемиравања јавности приликом изношења података о злоупотребама у Каменици 2", али је објаснио да узнемиравање јавности не постоји као кривично дело у нашем законодавству.

Вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања Петар Новаковић рекао је у петак да је претходна Влада Србије забранила војвођанској влади, коју предводи Бојан Пајтић, да троши новац намењен здравству, због, како је рекао, злоупотреба и незаконитог деловања у тој области.

Новаковић је, износећи своја сазнања о злоупотребама буџетског новца приликом реализације инвестиција у здравству навео, између осталог, да је влада Мирка Цветковића "изгубила стрпљење, јер је 2008. и 2009. године за опремање болнице у Врбасу потрошено између пет и шест милиона евра, на начин који захтева обраду надлежних државних органа".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво