Читај ми!

Изабрани чланови Одбора за ССП

Скупштина Србије утврдила састав Одбора за стабилизацију и придруживање, чији је задатак да прати примену Споразума о стабилизацији и придруживању.

Чланове парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, чији је задатак да прати примену Споразума о стабилизацији и придруживању, изабрали су посланици Скупштине Србије.

За ту одлуку, коју је скупштини предложио председник парламента Небојша Стефановић, гласало је 157 посланика.

ССП, који је ступио на снагу 1. септембра ове године, склопољен је иземђу Европске уније и њених држава чланица са једне стране и Србије са друге и њиме је предвиђено оснивање тог одбора, који ће имати 15 чланова и исто толико заменика чланова.

Тај предлог посланици су разматрати по хитном поступку, због, како је објашњено, несметаног рада тог одбора, чији ће конститутивни састанак бити одржан 15. новембра у Београду.

Поред Ивана Андрића из ЛДП-а, који је председник одбора, за чланове тог тела изабрани су Александра Томић, Јадранка Јоксимовић, Верољуб Арсић и Љубиша Стојимировић из СНС-а, Гордана Чомић, Наташа Вучковић и Иван Јовановић из ДС-а, као и Стефана Миладиновић и Дијана Вукомановић из СПС-а.

Из посланичке групе ДСС-а предложен је шеф тог клуба Слободан Самарџић, из УРС-а Сузана Грубјешић, Вера Пауновић из ПУПС-а, Милорад Мијатовић шеф посланичког клуба СДПС-а и Младен Грујић из НС.

Током расправе, заменик шефа посланичког клуба "Заједно за Србију" Сања Чековић негодовала је што нико од посланика те групе није члан одбора, али и истакла да ће седам посланика те групе гласати за ту одлуку.

"Једна цела посланичка група је прескочена и не можемо да подржимо да З ЗС, који има седам чланова, нема свог представника. Нисте урадили на деморактски начин, где вам је деморкатска воља да поштујете све посланичке групе?", питала је Чековићева председника парламента.

Стефановић јој је одговорио да ће парламент одлучити о том предлогу.

Посланик ЛСВ Ђорђе Стојшић рекао је да је избором чланова Одбора владајућа већина пропустила прилику да "демонстрира демократски капацитет", будући да су, како сматра, чланови Одбора изабрани по "чудном моделу".

"Неке странке које не испуњавају услове, па чак и странке које се залажу против европских интеграција имају своје чланове у том Одбору, а испред ЛСВ нико није изабран у тај Одбор", рекао је Стојшић који је најавио да ће уложити протест код председника Скупштине.

Саветница председника парламента Биљана Поповић Ивковић рекла је Танјугу да су на Колегијуму сви изнели јединствен став, што је потврђено и гласањем у пленуму, где је 157 посланика за, три су против, а два уздржана.

Поповић Ивковић је рекла и да је посланица клуба "Заједно за Србију" Сања Чековић била обавештена о седници Колегијума на којој се разговарало о избору чланова Одбора, али да му није присуствовала.

Навела је и да је СНС уступила једно место у том Одбору, али да не може свакој посланичког групи да изађе у сусрет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво