"Стандард": Крстић нада за Србију

Лазар Крстић, најмлађи министар финансија у историји Србије, сада је највећа нада српске политичке сцене, оцењује "Стандард". До именовања, Крстић није имао никакве везе са политиком, подсећа бечки дневник.

Нови министар финансија Србије Лазар Крстић, који земљу треба да реформише и извуче из дубоке кризе, до свог именовања на државну функцију није имао никакве везе са политиком, пише бечки дневник Стандард.

То је необично, пише лист, али има својих предности јер Кристић, који је практично новајлија у политичком свету, није имао никакве везе са скандалима око корупције протеклих година у Србији.

Аустријски дневник подсећа да је Крстић био саветник компанија у Европи и САД и да је од своје 23. године радио за познату фирму "Мек Кинсеј".

У августу је постао најмлађи министар финансија у историји Србије и сада важи за највећу наду српске политичке сцене, додаје лист.

Ипак, већ на почетку мандата мораће да се суочи са бројним непријатним задацима, наводи лист.

Крстић је већ објавио прве мере од идуће године плате у јавном сектору биће додатно опорезоване, али и он је свестан да су то само први кораци на једном дугом путовању, закључује Стандард.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара