Читај ми!

УРС пита ДС о "Националној штедионици"

Бивши премијер Зоран Ђинђић и министар финансија Божидар Ђелић били су упознати са оснивањем "Националне штедионице", поручује УРС. Тим пројектом омогућено да стотине хиљада преварених грађана Србије коначно добију свој новац, саопштава УРС.

Уједињени региони Србије тврде да су бивши премијер Зоран Ђинђић и министар финансија Божидар Ђелић били упознати са оснивањем "Националне штедионице" и питају Демократску странку зашто је, ако ДС тврди да Ђинђић и Ђелић нису били упознати, покојни премијер присустовао свечаном отварању банке.

УРС пита ДС и зашто је Ђелић у септембру 2002. предложио влади, која је то прихватила "и донела посебан закључак да се 'Националној штедионици', осим исплате старе девизне штедње, додели и исплата замрзнуте штедње превареним штедишама 'Дафимент банке' и 'Југоскандика'".

"Зар би то влада учинила да није била у потпуности сагласна и да од почетка није учествовала заједно са централном банком у овом важном државном пројекту", наводи УРС у саопштењу.

УРС додаје и да је тим пројектом "омогућено да стотине хиљада преварених грађана Србије коначно добију свој новац који им је 10 година био замрзнут у пропалим државним и пирамидалним банкама, а све управо захваљујући 'Националној штедионици'".

ДС је демантовао наводе лидера УРС-а и бившег министра финансија Млађана Динкића да је за аферу "Национална штедионица" одговоран тадашњи министар финансија Ђелић и позвала надлежне органе да ефикасно поступају у том предмету.

Динкић, који је у својству гарђанина и сведока пре два дана био у полицији у вези са пословањем "Националне стедионице", рекао је да се не осећа кривим за ту аферу и да одговорност за то сноси тадашњи министар финансија Божидар Ђелић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се