Читај ми!

Нема разлога за ванредне покрајинске изборе

Не видим ниједан разлог за превремене изборе, али је, као и на републичком нивоу, и на покрајинском све могуће, каже Председник Скупштине Војводине и лидер СВМ-а Иштван Пастор.

Председник Скупштине Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор одбацио је као "небулозне" тврдње Демократске странке да његова странка тајно преговара са Српском напредном странком око прекрајања већине или расписивања превремених избора у Војводини.

Пастор за Политику каже да не види ниједан разлог за превремене изборе, али да је, као и на републичком нивоу, и на покрајинском све могуће.

"Што се тиче тих порука како ми преговарамо са СНС-ом око прекрајања већине или расписивања превремених избора у Војводини, то је, како бих рекао, небулоза", навео је лидер СВМ, додајући да између СВМ и СНС постоји комуникација и да је "нормало да се о свим стварима разговара".

На питање ко пласира такве приче, Пастор каже да је "то увек присутно када је овако узаврела политичка сцена, као што је сада - сви су пријатељи, сви су непријатељи".

Коментаришући изјаву шефа покрајинске владе Бојана Пајтића да не могу СНС, СВМ и ЛСВ да одлуче да ли ће бити покрајинских избора и да ДС може само сам себе да сруши у Војводини, Пастор каже да мисли да је реч о спиновању.

"Значи, ми не разговарамо и не размишљамо о стварању неке нове већине у којој смо ми, а ДС није. То математички јесте могуће, али политички није, бар што се нас тиче", истиче Пастор.

Оцењујући стање у владајућој коалицији, он каже да је ситуација "прилично узаврела због тога што је политичка сцена узаврела", али да се пре три-четири дана могло видети да је коалиција у војвођанском парламенту доносила одлуке у складу са коалиционим договорима.

"Што се тиче превремених избора до краја ове године, не видим ниједан једини тренутак који упућује на то да о томе треба озбиљно размишљати, нити, из данашње перпективе, видим да је реално размишљати о томе да ће бити превремених избора", рекао је Пастор.

Пастор је, међутим, упитан може ли се то ипак десити одговорио да се "свашта може десити" али да он данас то не види.

"Питам вас да ли је могуће да буде превремених избора на републичком нивоу? Сви кажу да их неће бити. А да ли је то могуће? Па, могуће је", закључио је лидер СВМ-а.

Пастор је објаснио и да је, када је говорио о недостатку комуникације у владајућој коалицији у Војводини, говорио о питању најављеног рада или припремљеног нацрта закона о финансирању АП Војводине.

"Што се комуникације тиче, ње никада нема у задовољавајућем облику, јер увек може боље. У принципу, постоји договор унутар коалиције, али има неких тренутака када он изостане, као што је сада случај. Преко тога се теже може прећи, зато што је реч о финансирању Војводине, што представља значајан проблем и ја сам у право на то желео да укажем", рекао је Пастор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво