Читај ми!

Мркић: Дипломатија испунила задатке

Српска дипломатија у претходних годину дана одговорила на задатке које је поставила Влада, оценио министар Иван Мркић након седнице скупштинског одбора за иностране послове. Седница била затворена за јавност.

Министар спољних послова Иван Мркић оценио је после седнице парламентарног Одбора за иностране послове да је српска дипломатија у претходних годину дана одговорила на задатке које је поставила Влада.

Мркић је истакао да су приоритети спољне политике евроинтеграција, очување суверенитета и територијалног интегритета земље, добри односи у региону, као и сарадња са најмоћнијим земљама света, али "да не заборавимо на традиционална пријатељства широм свера".

Према његовим речима, учесници расправе су много слободније изражавали своја мишљења, јер је седница Одбора била затворена за јавност.

Шеф Одбора Милош Алигрудић је рекао да је тај одбор добио информацију од Министарства спољних послова да је извештај о раду поверљивог садржаја и обавеза Одбора је да тај документ учинити доступним само посланицима који о њему разговарају.

"Имали смо и предлог шест или седам посланика да се седница затвори за јавност из истих разлога и ја сам као председник Одбора био дужан да то ставим на гласање без претходног претреса", навео је Алигрудић.

Како је рекао, девет посланика је подржало извештај, он је био против, док посланици Демократске станке нису учествовали у гласању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се