Читај ми!

Протестна шетња против косовских избора

У организацији штаба за бојкот избора Привремене скупштине А. П. Косова и Метохије, у Косовској Митровици одржана протесна шетња. Учесници позвали грађане да бојкотују локалне изборе заказане за 3. новембар.

У Косовској Митровици је, у организацији штаба за бојкот избора Привремене скупштине А. П. Косова и Метохије, одржана протесна шетња са које су учесници позвали грађане да бојкотују локалне изборе заказане за 3. новембар.

У колони која је кренула од главног Ибарског моста било је грађана Митровице и других општина на северу Косова, учесници су носили државне заставе и транспаренте, а саобраћај у граду регулисала је косовска полиција, док је у главној улици током шетње био заустављен.

Окупљенима су се по завршетку шетње обратили бивши посланик ДСС-а и ДС-а Драгиша Ђоковић, бивши директор градског водовода у Косовској Митровици Владимир Ракић и француски публициста и хуманиста Ив Батај.

Критикујући званични Београд због одлуке да позове Србе да изађу на новембарске изборе, они су истицали да се тиме на најдиректнији начин признаје независност Косова.

Ђоковић је рекао да ће Срби запослени у државним институцијама сасвим сигурно остати без посла ако буду учествовали на изборима, те да зато морају истрајати у бојкоту и тако се изборити и за посао и за плате.

Шетња је завршена испред капије која води према згради Основног суда и Косовске полиције која је док је трајао протест била затворена.

Привремену скупштину А. П. Косова и Метохије, која је организовала данашњи протест, основали су 4. јула у Звечану одборници четири општине са севера КиМ упркос противљењу званичног Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се