Коштуница: Влада води Србију у економски слом

Влада Србије је претрпела кадровске промене, али не и промену политике и она води Србију у "озбиљан економски и државни слом", каже Војислав Коштуница. То се дешава јер Влада нема своју политику већ следи налоге из иностранства, рекао лидер ДСС-а.

Председник Демократске странке Србије и бивши премијер Војислав Коштуница оценио је да Влада Србије води државу у "озбиљан економски и државни слом", јер нема своју политику већ делује под утицајима Запада.

"Ова власт прибегава демагогији како би пробала да сакрије да испуњава налоге странаца. Србија може да изађе из овог безнађа само ако поново пронађе себе и ако се окрене својим интересима. То значи да Србија треба да прогласи, поред војне, и политичку неутралност и да тако удахне свеж ваздух економске сарадње са оним државама које је не уцењују и не стежу јој омчу око врата", рекао је Коштуница у интервјуу за агенцију Бета.

Према његовим речима, Влада је претрпела кадровске промене, али не и промену политике.

"Има промене у једном броју људи, али изнад свега тога мислим да је реч о Влади која води Србију у озбиљан економски, државни и национални слом и то је обележје ове владе", рекао је Коштуница.

Према његовим речима, то се дешава јер Влада нема своју политику већ следи налоге из иностранства.

"Ако странци воде политику Србије у складу са својим интересима, а не Србија у складу са својим интересима, онда се и тај феномен небројених страних експерата, саветника и свега осталог, појављује као нешто крајње нормално", навео је председник ДСС-а.

На питање да ли очекује ванредне изборе следеће године, он је казао да је те изборе већ требало одржати, али да њихово расписивање у великој мери зависи од налога Запада.

"Ти избори у великој мери зависе од захтева стране политике који гласе да се Србија не може умирити док се не реши до краја питање Косова и Метохије, неког потпуног заокруживања независности једне непризнате и лажне државе. То одлаже изборе", рекао је Коштуница.

Према његовим речима, садашњој власти би одговарало да се избори одрже што пре док се још не погоршају економска и социјална ситуација.

"Док пролазите Србијом, можете видети привредна гробља, велики део Србије тако изгледа, у фабричким халама сада ниче дрвеће... да би се то избегло и да би та сладуњавост појединих речи остала у ушима људи, природно је што пре се дочепати избора, али и то, као и сва друга питања, не зависи од садашње власти него од странаца", рекао је Коштуница.

Председник ДСС-а је рекао да у странци нема подела и да су гласине о сукобима унутар странке настале под утицајем оних којима смета политика ДСС-а према Косову и чланству у ЕУ.

"Ту је посебан проблем јер та политика ДСС-а није по вољи ни садашње власти ни формалне опозиције... и зато је тешко пробити се у јавност, велики су медијски притисци. Ми покушавамо да пронађемо кључ како да се наш глас чује јаче, а једноставно, сви га гуше", рекао је Kоштуница.

На питање да ли се таквом политиком ДСС свесно определила за опозицију јер су све остале странке у парламенту за чланство у ЕУ, Коштуница је казао да његова странка "рачуна на некога ко је најважнији у свему - на народ".

"Не рачунамо с овим странкама таквима какве јесу, с њима сарађујемо минимално, колико се мора сарађивати у оквиру једног система избора. Рачунамо на то расположење јавности, рачунамо на то да се јавност окреће против ЕУ, не само у Србији, већ у целој ЕУ", казао је председник ДСС-а.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво