О Министарству саобраћаја следеће недеље

Конкретан предлог за Министарство саобраћаја требало би да буде познат следеће недеље, најавио министар Велимир Илић. До краја августа требало би да буде расписан тендер за деоницу ауто-пута Прељина - Пожега, најавио је Илић.

Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић изјавио је да би следеће седмице требало да буде познат конкретан предлог за Министарство саобраћаја, које је до сада водио Милутин Мркоњић.

"Тај посао још увек није завршен, а наш циљ је да Влада буде добра, оперативна, односно да направи резултате", каже Илић.

Према његовим речима, реконструкцију Владе Републике Србије треба урадити темељно и комплетно и у току су анализе рада на свим нивоима, почев од јавних предузећа, преко државних секретара па до министарстава.

"Тамо где су постојали проблеми и није се радило довољно добро биће промена", рекао је Илић.

Прва фаза рада Владе у протеклој години је, како наглашава, била спровођење свих мера за приступне преговоре о уласку у Европску унију и то је завршено.

"У наредном периоду, тј. другој фази, морамо се бавити економијом, запошљавањем, новим инвестицијама и оживљавањем привреде", најавио је министар истичући да његово министарство има уговора и предуговора око 1,4 милијарде евра.

То је, како каже, довољно да се кроз те пројекте запосли око 20.000 људи. "Вучић и Дачић и њихове странке које су носиоци коалиције су тражили да се праве резултати када је економија у питању", истакао је Илић.

Он је оценио да локалне самоуправе у Србији имају стабилне коалиције и да реконструкција Владе неће утицати на њихово деловање.  

Министар је најавио и да би до краја августа требало да буде расписан тендер за деоницу ауто-пута Прељина - Пожега.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара