Читај ми!

Угљанин: Кадровска решења најмање важна

Сулејман Угљанин, министар без портфеља сматра да је за реконструкцију владе веома битно да су идентификовани ресори у којима има проблема. Угљанин сматра да су кадровска решења најмање важна, и тражи да Канцеларија за одрживи развојој којом руководи буде издигнута на ниво министарства.

Министар без портфеља у Влади Србије Сулејман Угљанин сматра да је за реконструкцију владе веома битно да су идентификовани ресори у којима има проблема, да су кадровска решења најмање важна, а од Владе тражи да Канцеларија за одржави развој буде издигнута на ниво министарства.

Он је Танјугу рекао да очекује да ће та канцеларија бити предмет реконструкције јер, каже, да је о њеном будућем статусу разговарао на свим ниовима у Влади Србије и да им је предочио да она "или треба да постане министарство или је треба угасити".

Угљанин истиче да је државна политика изван његовог делокруга, за себе каже да је "најслабија карика у ланцу", али тврди да има изванредан стручни тим који је радом издигао ниво и достојанство владе самим тим што је "скраћена дистанца између неразвијених општина и Владе Србије".

"Канцеларија има укупно двадесетак људи, врхунских стручњака који користе све расположиве службе свих министарстава и мислим да та канцеларија треба да се угаси или да се претвори у министарство. Да се створи услови да можемо и ми, који се бавимо одговорно тим послом да предлажемо законска решења. Имамо добра решења и стојимо иза сваког предлога који дајемо као и иза сваког динара који је потрошен, а новац смо углавном улагали тако да он буде мултипликован", рекао је Угљанин.

У очекивању да ће питање Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја бити решено, Угљанин каже:

"Ја сам на свим нивоима у Влади Србије и свим коалиционим партнерима дао до знања или да се направи министарство или да се канцеларија угаси зато што паре које Србија добија из Европске уније и средства државе треба усмерити првенствено на неразвијена подручја", наводи Угљанин и подсећа да је један од основних принципа које Европа тражи од Србије равномерни развој свих делова земље.

Угљанин каже да апсолутно подржава реконструкцију Владе Србије, али напомиње да о томе ипак одлучују велике странке које "носе одговорност за земљу".

"Ми мале, мањинске странке ту смо да у оним областима у којима смо експерти помогнемо општој ствари", објашњава Угљанин.

Истиче да се апсолутно слаже са председником Србије Томиславом Николићем који је јуче на Брду код Крања рекао да је важно да се проблеми решавају тамо где их има, а да су кључни ресори економија, финансије, полиција, правосуђе...

Реч је, каже, о четири кључна и темељна ресора у којима проблема има и лично их "осећа на својој кожи", све мањине као и грађани, које он такође назива мањинама - они који живе у 46 недовољно развијених општина.

Угљанин је, међутим, указао и да је ова влада одрадила неколико крупних послова као што је отварање преговора о прикључењу Европској унији, питање Косова које је, како каже, у завршној фази, а добри резултати су постигнути и у борби против корупције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво