Читај ми!

Пајтић: Реконструција - "игроказ за народ"

ДС сматра да најављена реконструкција Владе представља "игроказ за народ" који служи за скретање пажње са катастофалних резулата власти. Промена министара неће довести до бољитка, јер политику Владе креирају челни људи владајућих странака, каже заменик председника ДС-а Бојан Пајтић.

Најављена реконструкција Владе представља "игроказ за народ" који служи за скретање пажње са катастофалних резулата власти и само нови избори могу да доведу до промене погрешне политике, оцењују у Демократској странци.

Заменик председника ДС Бојан Пајтић је оценио и да промена министара, односно како их је назвао "партијских апартчика" неће довести до бољитка, јер политику Владе креирају челни људи владајућих странака.

Пајтић је рекао на конференцији за новинаре да "не сумња да ДС има потенцијал да победи на тим изборима" истакавши да не верује у истраживанај јавног мњења и да грађани када гласају одлучују кога ће подржати.

Он је објаснио да у истраживања јавног мњења не верује од прошле године, када су неке агенције четири дана пред предсденичке изборе прогнозирале да Борис Тадић има 16 одсто предности над Томиславом Николићем.

Пајтић свој оптимизам у успех демократа на евентулним изборима темељи на ставу да грађани, у дану за гласање погледају шта имају у џеповима, у фрижидеру, када се запитају како да им деца оду на летовање, и онда одлуче кога ће подржати.

Према његовим речима, економски резултати Владе за годину дана су катастрофални, јер је 40.000 људи остало без посла, а нема страних инвестиција што показује да "Влада није стабилна".

Пајтић је рекао и да је у том периоу куповна моћ грађана смањена за 18 одсто, да су плате и пензије реално за шест одсто мање и да се држава задужује три пута брже него што је то било у време претходне Владе.

Он је навео и да је актуелна Влада за годину дана имала 100 милиона евра страних инвестција "али да ниједна од њих није била нова", већ претходно договорена за разлику од 2011. када је у Србију ушло 2,2 милијарде ерва страних инвестиција.

Трифуновић није изведен пред истражног судију

Члан Председништва Демократске странке Владимир Тодорић рекао је да члан те партије Братислав Трифуновић, који је ухапшен у среду, није изведен пред истражног судију по истеку полицијског притвора од 48 сати.

"Трифуновић је ухапшен у осам ујутро прекјуче, држан је 48 сати у притвору и по истеку тог периода није изведен пред истражног судију, што значи да његово уставно право није испоштовано", рекао је Тодорић.

Он је рекао и да у прошлих годину дана у Србији није подигнута ниједна оптужница за организовани криминал, док се "на сва звона проглашава победа" због хапшења Трифуновића и још десет особа у Деспотовцу због злоупотребе службеног положаја.

Тодорић је рекао да ДС тражи да Владе Србије и Министарство правде преузму одговорност за "вишемесечно и незаконито" продужавање притвора члановима ове странке.

Најача опозициона странка у парламенту тврди да су супротно закону у притвору и бивши министар Саша Драгин и бивши градоначелник Лесковца Слободан Коцић.

"Да ли су разлози за овакав нелегални притвор исти разлози политичке природе због којих су и подигнуте оптужнице, и да ли је тортура тих људи замена за пресуду за коју се зна да неће доћи?", упитао је Тодорић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво