Ђурић: Апсурдна иницијатива Приштине

Иницијатива Приштине у вези са повлачењем Еулекса звучи апсурдно у условима када статусно питање није решено и када не постоји ниједна претпоставка о осамостаљивању косвоских институција у областима правосуђа и полиције, рекао је Марко Ђурић.

Саветник председника Србије Марко Ђурић оценио је да иницијатива Приштине везана за одлазак Еулекса са Косова 2014. године звучи апсурдно и представља жељу и очекивање екстремних кругова.

"Иницијатива Приштине везана за повлачење мисије Еулекса звучи апсурдно у условима када статусно питање није решено и када не постоји ниједна претпоставка о осамостаљивању косвоских институција у областима надлежности мисије - правосуђа и полиције", рекао је Ђурић за агенцију Бета.

Ђурић је додао да је размишљање на ту тему апсурдно и зато што Еулекс у областима за које је надлежан у покрајини педставља ретку гаранцију поштовања каквог таквог права.

"Обзиром на то да Еулекс има јасну улогу која проистиче из споразума потписаног у Бриселу 19. априла за претпоставити је да спекулације о тој теми имају за циљ да спрече губитак гласова владајућих структура и умире екстремне кругове Албанаца", додао је Ђурић.

Ђурић је рекао да не би спекулисао о томе, какав би утицај могао имати Еулекс на Споразум о нормализацији односа, јер таква тема спада у домен нереалних жеља и очекивања екстремних кругова. 

Скупштина Косова усвојила је резолуцију о улози Еулекса у којој се институцијама препоручује да припреме план преношења овлашћења мисије ЕУ на косовске институције у јуну 2014. када Еулексу званично престаје мандат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво