Читај ми!

Антић: Николић најзаслужнији за ову владу

Томислав Николић је најутицајнији човек у држави и најзаслужнији је за ову владу, рекао саветник председника Оливер Антић. Николић до победе на изборима дошао у немогућим условима, а актуелна влада формирана захваљујући том његовом успеху, оценио Антић.

Саветник председника Србије Оливер Антић оценио је да је председник Србије Томислав Николић и формално и суштински најутицајнији човек у држави и да је најзаслужнији за ову владу.

Антић је у ауторском тексту за специјално издање Недељника "Сто најутицајнијих људи у Србији" написао да је Николић до победе на председничким изборима дошао у немогућим условима, као и да је актуелна влада формирана захваљујући том његовом успеху.

"Николић је у неравноправној председничкој кампањи, када је готово све било на страни његовог противника, нарочито пристрасни медији, освојио поверење већине гласачког тела, постао председник Србије, али том својом победом омогућио и формирање нове владе. То значи да се и Влада заснива на легитимитету програма промена чији је носилац управо председник Николић", оценио је саветник председника.

Према његовим речима, Николић је учинио нешто што нису његови претходници - одрекао се лидерства над партијом након што је постао председник Републике.

Председник Николић је храбар човек. То је доказао својим целокупним политичким деловањем. Храброст је врлина чијем се сјају сви диве, јер је она услов постојања и других врлина", написао је Антић и нагласио да председник Николић држи реч, јер је учинио нешто што није нико пре њега.

"Одрекао се партије коју је створио да би био председник свих грађана. То је један од доказа да га краси врлина верности, што у нашим политичким приликама свакако представља изузетак од правила", додао је саветник председника.

Антић је још истакао да је Николић умерен човек, да га краси разборитост, да негује врлине милосрђа и победе над мржњом и злопамћењем, да је доказао своју толерантност.

"Николић је духовит, а поседује поседује врлину праведности, која је краљица свих врлина. Председник даје све од себе да донесе правду и помирење свима у Србији, јер је то предуслов помирења и у региону, али и шире", навео је Антић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво