Читај ми!

ЛДП о путној мрежи

Војводина треба да управља својом путном мрежом, затржила ЛДП, наводећи да се због ребаланса Буџета Србије одустало од избрадње пута Нови Сад - Рума и тунела кроз Фрушку гору.

Либерално-демократска партија (ЛДП) оценила је да су грађани Војводине "по ко зна који пут" жртве ребаланса државног Буџета Србије, јер се одустало од изградње 36 километара пута Нови Сад - Рума и тунела кроз Фрушку гору.

ЛДП је зато затражила да Војводина управља сопственом путном мрежом.

"Чекати још неколико деценија, док визија развоја добаци даље од министарских и председничких завичаја, постаје бесмислено. За то време, грађанима Ирига 8.000 камиона дневно прође поред дневне собе. У таквим условима не живи више нико у Европи", навео је новосадски одбор ЛДП у саопштењу.

ЛДП је оценила да је тај пут регионална, економска "жила-куцавица", и веома важна саобраћајница са еколошког становишта, јер садашњи пут пролази кроз срце Националног парка Фрушка гора.

"Војводини је, ако се сматра делом Србије, неопходно дозволити да сама управља, гради и развија сопствене путеве, што се, судећи по последњим одлукама, док је ова власт на челу земље, сигурно неће десити", пише у саопштењу.

ЛДП је позвала оне који су "на сав глас" у кампањи користили појмове "регионализација" и "равномеран развој целе државе", као и "модернизација Србије", да се, уместо празних речи, "провозају" обилазницом око Руме или прегледају стање већине путева у Војводини, који су "испод сваког просека, чак и у односу на остатак државе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара