Читај ми!

Ђилас: СНС не нуди ништа осим Вучића

Питање "велике коалиције" ДС-а и СНС-а није питање ко је из европске Србије прихватљив Александру Вучићу, него какав је Вучић прихватљив европској Србији, сматра лидер ДС-а и градоначелник Београда Драган Ђилас. Велике коалиције са СНС-ом не може бити све док уз Вучића буде ишао и цео СНС, истиче Ђилас.

Председник Демократске странке и градоначелник Београда Драган Ђилас је у ауторском тексту за сутрашњи НИН навео да питање "велике коалиције" Демократске странке и Српске напредне странке није питање ко је из европске Србије прихватљив Александру Вучићу, него какав је Вучић прихватњив европској Србији.

Ђилас сматра да велике коалиције са Српском напредном странком не може бити "све док уз Александра Вучића буде ишао и цео СНС, од Томислава Николића преко Милана Бачевића, Горана Кнежевића, Александра Вулина, Веље Илића."

Према његовим речима, има много оних који верују да имају већи коалициони потенцијал од ДС-а, "зато што би се јефтино продали, али и оних који знају да политички неће постојати уколико се направи 'велика коалиција'".

Ђилас је поручио да за такве "има добру вест", јер за демократе питање "велике коалиције" није питање ко је из европске Србије прихватљив Александру Вучићу, него какав је Александар Вучић прихватљив европској Србији.

"И ми немамо дилему. Све док уз Александра Вучића буде ишао и цео СНС, од Томислава Николића преко Милана Бачевића, Горана Кнежевића, Александра Вулина, Веље Илића до оног из печењаре или љубитеља кубанских цигара који је пола фамилије запослио на Железници, "велике коалиције" не може бити", навео је Ђилас.

Према његовим речима, ако се неко запита шта нам то нуди СНС сем Александра Вучића", тог тренутка "читава њихова апсолутна власт распукнуће се као балон од сапунице".

Ђилас је рекао и да је у току "обрачун са свима који се противе новој власти", чији су лидери свесни "да ће, ако брзо не освоје апсолутну власт у Србији, њихових пет минута европске славе неповратно избледети, јер неће моћи јефтиним популизмом да реше незапосленост, криминал и растућу беду".

"Неће моћи да сакрију да је Томислав Николић лагао Србију када је седео на стиропору и да је лаже и данас. Само ако ДС нестане, СНС ће бити бољи и од СПС-а и од Палме, и од Расима, Чеде и Динкића, макар и само са једним Александром Вучићем. Они ће владати само ако ДС више не буде опција европске Србије", поручио је Ђилас.

Лидер ДС-а оцењује да ће Србија добити датум за почетак преговора са ЕУ само ако ДС данас, као опозиција, не дозволи да СНС уцењују мале странке, као што су у претходној влади уцењивале ДС.

Српска напредна странка саопштила је да нема шта да одговори на "бесмислице" које је изнео Шилас и да оно што је Ђилас учинио на осиромашењу грађана и уништавању Србије најбоље говори о њему самом и о његовом ДС-у.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се