Читај ми!

ДСС: Ромпaј донео нове уцене Србији

Председник Европског савета Херман ван Ромпaј у Београд није донео датум за отпочињање преговора Србије са ЕУ, већ нове уцене и понижења, рекао портпарол ДСС-а Петар Петковић. ЕУ више не представља ни зелену ни плодну грану, већ трулу даску и брод који све дубље и дубље тоне, оценио Петковић.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић тврди да председник Европског савета Херман ван Ромпaј данас у Београд није донео датум за отпочињање преговора Србије са ЕУ, већ "нове уцене и понижења".

Петковић је на конференцији за новинаре у седишту странке, оценио и да Србија све мање личи на државу, а све више "постаје послушник Брисела и беспоговорно испуњава све његове захтеве".

Како тврди Петковић, Срби на Косову и Метохији представљају "највећу жртву" актуелне власти јер ће она "у наредном периоду морати да изручи српски народ на Косову албанским сепаратистима".

"Тек када то учини, актуелна власт ће моћи да се квалификује да у децембру Европски савет одлучује да ли је Србија дефинитивно завршила са Косовом, односно да ли га се одрекла и ако јесте, онда ће Европски савет, у децембру одредити Србији датум у јануару", оценио је Петковић.

Портпарол ДСС-а је рекао и да ће се до децембра "видети сва бруталност и суровост" актуелне власти која ће "убијати српске државне институције на Косову и Метохији".

Ако Србија добије датум, рекао је Петковић, она неће економски напредовати, него ће се и даље урушавати, јер ЕУ "више не представља ни зелену ни плодну грану, већ трулу даску и брод који све дубље и дубље тоне".

Петковић сматра и да ће Србија кад-тад постати политички неутрална, али да је питање колику ће жртву и цену она и њени грађани морати да плате због "погубне и погрешне политике" да ЕУ нема алтернативу која представља "омчу око врата наше државе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво