Читај ми!

Ружић: Штедња неће дотаћи најугроженије

Буџетска штедња неће задирати у џеп социјално најугроженијих категорија становништва нити ће бити замрзавања плата и пензија, истакао шеф посланичке групе СПС-а Бранко Ружић. Проблем је што су приходи драстично подбацили у односу на план, оцењује Ружић.

Шеф посланика СПС-а Бранко Ружић је поводом почетка скупштинске расправе о предлогу ребаланса буџета, истакао да буџетска штедња неће задирати у џеп социјално најугроженијих категорија становништва, нити ће бити замрзавања плата и пензија.

"Влада премијера Ивице Дачића, у ситуацији када фискална кретања указују на велику опасност од високог буџетског дефицита, који је основни генератор нежељене кризе јавног дуга, предлогом ребаланса предузима одлучан корак и јасно се суочава са проблемом", навео је Ружић у изјави Танјугу.

Како је рекао, стабилизација јавних финансија предвиђа смањење расхода за 37 милијарди динара. Ружић је истакао да штедња неће задирати у џеп социјално најугроженијих категорија становништва, и да неће ће бити замрзавања плата и пензија, што према његовим речима и јесте базични став СПС-а.

"Снажно подржавамо рестрикције на такозваним дискреционим расходима у свим министарствима", навео је шеф посланика СПС-а.

Ружић је указао да је горући проблем чињеница да су приходи драстично подбацили у односу на план и да је то, између осталог, "и јасан сигнал да је потребна ригорозна фискална дисциплина, апсолутна нетолеранција на пореску утају и што координисанија сарадња надлежних државних органа".

"Добри политички потези на пољу европских интеграција остављају нам наду да ће и нове, толико очекиване инвестиције, делимично поправити веома тешку економску ситуацију у овој години", рекао је Ружић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво