Читај ми!

Самоопредељење против договора у Бриселу

Присталице покрета Аљбина Куртија протестовале у јужном делу Косовске Митровице, против евентуалног постизања договора Београда и Приштине у Бриселу 2. априла. Митинг покрета Самоопредељење протекао без инцидената.

Припадници и присталице покрета "Самоопредељење" протестовали су у јужном делу Косовске Митровице, против евентуалног постизања договора Београда и Приштине у Бриселу 2. априла.

На митингу који је одржан под слоганом "Ујединимо се у Митровици" било је, према процени косовске полиције, присутно око 2.000 људи који су носили албанске и заставе САД и узвикивали пароле усмерене против косовске владе и премијера.

На протесту је оцењено да су разговори између Београда и власти у Приштини штетни за Косово и да је три дана пре одржавања осме рунде разговора косовског и премијера Србије, Влада Косова одговорна у својој неодговрности јер је "Србију учинила делом одлуке о једном делу територије државе Косово".

Лидер покрета "Самоопредељење" Аљбин Курти рекао је на митингу да протест који су организовали није против Срба, већ против Србије која, како је рекао, инструментализује грађане против Албанаца.

Према његовим речима, ако Бриселу 2. априла буде договора, "Самоопредељење" ће демонстрирати против косовске владе "због издаје".

"У личној трговини Тачија, у Бриселу се не уједињује Митровица, већ се Срби уједињују да поделе Митровицу", рекао је Курти поручујући да се тај град не може делити у две Митровице пошто је то јединствен град.

Окупљени су носили пароле на којима је било исписано "Не трговини са севером Косова", "Без уједињене Митровице нема Косова", "Тачија дамо, Трепчу не дамо", "Хашим лопов", "Град је један" и слично.

Митинг је протекао без инцидената а пре и за време његовог одржавање, град је стално надлетао хеликоптер Кфора.

Јаке снаге специјалне косовске полиције РОСУ биле су распоређене у возилима на јужној страни главног ибарског моста у возилима са опремом за разбијање демонстрација.

Истовремено, на супротној, северној страни моста могли су се видети Срби који су пратили развој ситуације са друге стране реке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво