Читај ми!

ЛДП: Помоћ хашким оптуженицима ругање жртвама

Посланик ЛДП-а Кенан Хајдаревић најавио да ће та партија затражити од Уставног суда оцену уставности уредбе Владе о помоћи хашким оптуженицима.

Либерално демократска партија ће у наредним данима затражити од Уставног суда оцену уставности уредбе Владе о помоћи хашким оптуженицима, најавио је посланик ЛДП-а Кенан Хајдаревић у писаној изјави.

"Уз одсуство дијалога који би требало да буде вођен унутар друштва и изостанак објашњења за ту одлуку, Влада повлачи овај потез који само за неупућене може бити случајан", наводи Хајдаревић.

"Константни видови одушевљења које њени чиниоци показују када су у питању хашки оптуженици полако прелазе границу доброг укуса и почињу да изгледају као искрени напори да се улога појединаца у ратовима из деведесетих година релативизује", наводи се у изјави.

Хајдаревић пита и да ли "то значи да сваки криминалац може у данима и годинама које долазе да рачуна на помоћ ове државе", ако се догоди да ситуација буде на "истој линији политичког или било каквог другог размишљања као и они који одлуке доносе".

"Како другачије објаснити посету саветника председника Николића Оливера Антића Милану Лукићу, баш на обележавање двадесетогодишњице од срамног злочина у Штрпцима? Или дечачки занос Николе Селаковића приликом посете Хагу, када је и покренута прича о издвајању одређених средстава, без претходног објашњења, када је без устезања заправо и показао одушевљење према тим људима, које није могао ни прикрити", наводи се у изјави.

"Неколико десетина милиона динара које држава планира да издвоји за овај подухват најављује, у ствари, стратегију враћања дугова онима са којима су поједини и почели своју политичку каријеру", указује Хајдаревић.

У данима када новинске ступце попуњавају апели очајних родитеља који вапе у свом безнађу за помоћ оболелој деци, када народне кухиње постају коначно прибежиште армије изгубљених и преварених, овај потез Владе и њених чиновника делује као ругање, како жртвама ратова несрећних деведесетих, тако и сопственим грађанима, пише у изјави.

"Очекујемо да ће иза ове иницијативе стати сви они који сматрају да држава Србија, односно њена власт, овим бестидним потезом заправо показује своје право лице и симпатије за оне којима не дугујемо ништа, док ти исти дугују макар извињење за све злочине иза којих су стајали", наводи Хајдаревић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво