Читај ми!

СНС: Неопходни избори у Војводини

Власт у Војводини изгубила легитимитет и треба расписати изборе у Покрајини, каже потпредседника СНС-а Игор Мировић, тражећи оставку покрајинског премијера Бојана Пајтића.

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић каже да премијер Војводине Бојан Пајтић треба да поднесе оставку и да се распишу избори у Покрајини, наводећи да је власт у Војводини изгубила легитимитет.

"Покрајинска власт функционише у формалном вакуму, јер је Уставни суд оспорио битне одредбе Закона о надлежности те покрајине. Пред њим је у току и оцена уставности Статута покрајине", рекао је Мировић на конференцији за новинаре СНС-а.

Нагласио је да је покрајинска власт изгубила легимитет због бројних злоупотреба у фондовима којима Војводина располаже, додајући да су ресурси у њима практично на издисају.

Мировић подсећа на недавно одржане локалне изборе у Зајечару, Србобрану и Апатину, на којима су победили СНС-а и Социјалистичка партија Србије, што је "коначна потврда да је легитимитет актуелне већине у Скупштини Војводине потпуно изгубљен".

"Шта још треба да се деси осим недостатка формалног оквира, јасних и видљивих злоупотреба и јасног изражавања незадовољства на ванредним изборима у три изборне јединице да заиста и Војводину захвати талас промена онакав какав грађани очекују", навео је потпредседник СНС-а.

Мировић каже да је пре неколико дана у Скупштини Војводини, на седници представника свих странака, односно посланичких група, покренут дијалог о могућој смени премијера Пајтића и изборима у тој покрајини.

"То је била иницијална размена аргумената, јер наш захтев има генерални карактер. Он није усмерен ка појединцу или политичкој странци, већ ка променама које треба да омогуће бољитак грађана Војводине", рекао је функционер СНС-а.

Мировић сматра да ће избори у Ковину 7. априла бити још једна прилика да грађани тог града и Војводине искажу шта мисле о власти у Покрајини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво