Читај ми!

Вучић позван у Брисел

Потпредседник Владе Александар Вучић позван да присуствује следећој рунди дијалога у Бриселу. Кетрин Ештон није упутила писмени позив Вучићу да учествује у разговорима али би била одушевљена да он дође са Дачићем, каже Маја Коцијанчич. Уколико Вучић путује у Брисел, он ће инсистирати да на састанку буду представници Велике Британије или Немачке, сазнаје РТС.

Из кабинета првог потпредседника Владе РТС-у је потврђено да је Александар Вучић добио позив да присуствује следећој рунди дијалога 2. априла у Бриселу.

Вучићу су позив упутили и висока представница ЕУ Кетрин Ештон и америчка администрација.

Ештонова се првом потпредседнику Владе директно обратила поруком да би желела да он буде један од учесника у преговорима 2. априла, док су из америчке администрације тим поводом контактирали Председништво Србије.

Првом потпредседнику Владе није важно ко су политички учесници преговора, већ садржај разговора и шта може да се постигне за српски народ, наводи се из Вучићевог кабинета.

Да ли ће Вучић ићи у Брисел биће одлучено после договора с председником Томиславом Николићем и премијером Ивицом Дачићем.

Из америчке амбасаде у Београду данас је објашњено да Вашингтон официјелно не учествује у организацији преговора у Бриселу нити директно упућује позиве актерима.   

Иако је раније најављено да би наредна рунда дијалога Београда и Приштине у Бриселу била последња, саветник председника Србије Марко Ђурић рекао је да је могућа још једна.

Дијалог мора да се настави док се не пронађе решење које ће задовољити интересе обе стране, поручио је Ђурић.

Државни врх је на састанку у понедељак одлучио да се за наредну рунду дијалога припреме прецизније дефинисани предлози решења за надлежности заједница српских општина.

Потпредседник Владе Расим Љајић је рекао да ће, уколико Београду буде понуђен исти документ, он сигурно бити одбијен. "На столу је највеће државно питање", рекао је Љајић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво